Skład:
2 tabliczki gorzkiej czekolady
2/3 szklanki mleka
60 g masła
szklanka cukru pudru
8 łyżek kakao
2 łyżeczki cukru waniliowego
Dodatki do obtoczenia:
migdały
wiórki kokosowe
orzechy
Dodajemy cukier waniliowy i mleko.
Następnie odstawiamy do ostygnięcia.
kakao
Mieszamy całość dokładnie i odstawiamy do lodówki
Masa musi się porządnie schłodzić.
Po 30 minutach sprawdzamy czy masa jest wystarczająco schłodzona.
Jeśli nie - odstawiamy ją do lodówki jeszcze na jakiś czas.
Jeśli tak, formujemy kuleczki i obtaczamy je
w migdałach, wiórkach kokosowych lub orzechach. : )
w migdałach, wiórkach kokosowych lub orzechach. : )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za wszystkie komentarze. Motywują mnie one do dalszego pisania. :) Piszcie swoje propozycje, uwagi, za wszystko jestem wdzięczna. :*